måndag 7 januari 2013

Börjar närma sig slutet av resan

När jag skrivit om hela trilogin den här sista gången har jag valt att ha testläsare under skrivandets gång. De har alltså varit med i alla vändningar, för det har varit några under slutet, och gett spontana utlåtanden för varje kapitel. Allt ska avslutas nu på lördag då vi ska ha en Alvhildacirkel. Jag har bjudit hem alla mina testläsare på middag och fika. Vi ska prata om böckerna och vi ska stöta och blöta intrig, syfte och bästa linje att jobba med. Det gör att det känns mer levande i arbetet, när läsarna redan innan det är hugget i sten, får säga vad de tycker och påverka storyn. Självklart är Alvhilda i grund och botten mitt projekt och det är jag som bestämmer, men deras stöttning har varit ovärderlig. De har uttryckt när det varit vagt och de inte förstått riktigt vad jag menat. De har uttalat sig om karaktärers trovärdighet, sceners intresse och de har ifrågasatt mig när de inte riktigt trott att jag vetat vad jag skrivit om. Det är sådant som får mig att utvecklas och lära mig mer om skrivandet. De har även gjort annat, de har talat om vad som funkar och ropat till vid riktigt bra partier. Här har jag gjort ett axplock av deras tyckande under läsningen:
Först övergripande angående storyn
Bra twist måste jag säga
Aha spännande förklaring, spännande utveckling.
Ahh, kul att se från en annan vinkel, nu drar det ihop sig.

Kärleken

Jag tycker att relationen mellan NN och NN är fängslande beskriven
Bra sexakt, adekvat för språket och berättelseandan.
Väldigt bra skriven erotik!
Skräcken
NU var det mörkt och blodigt,
Huga, skräckfilmskänsla.
Sova med fienden:), bra vampyrkänsla.
Hehehe kan man vara mer död än död?

bra våldsscener med lagom äckelkänsla, inget förhärligande
Inte att förglömma - humorn
Kul kapitel! Skrattade faktiskt högt ett par gånger
Fortfarande roligt, och mycket intressant

  Fortsättning följer efter helgens spännande cirkel 

2 kommentarer:

 1. Vilken rolig idé att samla alla testläsarna över en middag! Blir lite som en bokcirkeldiskussion kring ens egen bok, den idén ska jag planka - när det väl blir dags.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag du ska göra. Det blir ett mycket mer levande sätt att få fram vad de tycker och det kan vara diskussioner som gör att jag får mer information än om de bara själva skriver ner sina åsikter. När en säger en sak kan fler haka på eller så argumenterar man emot och man får en bredare bild. Jag tror lätt på det.

   Och så får jag en chans att bjuda dom på en god middag som tack.

   Radera