onsdag 14 mars 2012

Har fått upplyftande kommentarer om


Har en läsare som plöjt sig igenom alla tre böckerna om Alvhilda. Alvhilda, den första boken, är den enda som egentligen är klar nog för andra att läsa. Den andra boken Steven, är ett råmanus som behöver bearbetas. Tredje boken är än så länge endast ett rå-råmanus, alltså, det är så rått att det inte ens sitter ihop överallt utan den är mestadels fragment. Viktiga nyckelscener som är ombonade men inte riktigt sitter ihop med nästa nyckelscen.

Min läsare plöjde sig igenom första boken och utbrast:
”Har läst första kapitlet nu, vill gärna läsa mer. Helst NU!!”
”Den blir bättre, funderar i ett på vad den mystiske mannen vill och vem han är, och vad han vill med Julie”
”jag tror du har en rejält bra bok”

Och sedan börjat hon tjata om att hon ville läsa andra boken så fort som möjlig. Jag tänkte att: tja, det borde hon väl kunna göra. Den är ju färdig, behöver bara slipas. Klarar hon av det ruffa så ska det väl inte vara några problem och så skickade jag över andra bokens råmanus och fick denna respons:
”Jag älskar Steven bra mycket bättre än Alvhilda. Man får reda på så mycket som man missar.” ”Helt lyriskt har läst i ett”
”Jag måste veta mer nu! Efter Alvhilda var det lite si och så men Steven är en sådan mer komplex person. (…) Så nu måste jag ju veta om alla invecklingar och allas känslohistoria och vad Ragnvald och Alvhilda egentligen är”

Sådana ord värmer själen och det kändes härligt med en så engagerad person. Jag förklarade att den tredje boken inte riktigt är läsbar än, att den inte riktigt sitter ihop. Hon gav sig inte utan ansåg att det nog skulle gå. Hon hungrade efter att få slutet i sina händer så jag böjde mig för hennes desperata vilja och skickade även tredje "boken". Jag fick denna respons:
”Streckläser”
”älskar slutet”
”Har läst hela Ragnvald. I LOVE IT

Kan man få mycket bättre respons och då av råmanus och då ett inte ens färdigt sådant. Nu ska jag fortsätta finslipa utifrån riktigt ingående lektörsliknande utlåtande av en väninnan som verkligen gett sig hän i min text. Jag börjar skymta målsnöret för den första boken och det verkar inte som om de två efterföljarna släntrar så långt efter när allt kommer omkring.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar