tisdag 20 augusti 2013

Ansikten på karaktärerna

Man har alltid ett ansikte på sina karaktärer när jag skriver och när man läser en bok. I ett inlägg i en annan blogg tog jag upp att om Alvhilda någonsin blev film skulle jag kräva att man retucherade skådespelerskan som spelar Alvhilda eftersom hon ska vara perfekt. Alltså inte bara vacker utan onaturligt perfekt, samma med Ragnvald förstås. Jag fick då frågan vem jag skulle vilja spelade henne. Jag började googla på ansikten, och nu är det bara utseende och inte hur bra någon spelar en roll för det är en helt annan sak. Om jag bara ska gå på utseende kom den här rollistan upp i mitt huvud.
En ung Brooke Shileds som Allie
Bild lånad från  http://2faced1.com
Kirsten Dunst som Julie
Bild lånad från http://www.taringa.net
Jackson Rathborn som Steven
Bild lånad från http://www.robotic-prostatectomy.com
Idris Elba som Henri
Bild lånad från http://ones2watch4.com 
Ragnvald var riktigt svår att hitta en bra kandidat till men till slut snubblade jag över  Julian Gil. Hans utseende skulle kunna axla rollen - kanske.
Bild lånad från actor fotos video
 Jag kan säga att det var snudd på omöjligt att hitta rätt person till rätt roll. När man levt, stött och blött medan man skapat karaktärerna finns det en ganska tydlig bild i huvudet över hur de ser ut och vad man förväntar sig. Inga levande människor har de rätta kvalitéerna, så är det ju bara. Nu är jag nyfiken över om dessa bilder även stämmer överens med de bilder mina läsare haft. Har du läst följetongen eller varit en av mina testläsare - stämmer det för er. Ragnvald får ni försöka tänka er i en lite annan position, stående med stor läderrock. Kläderna gör det inte riktigt för rollen här.

2 kommentarer:

 1. Det lilla som jag har läst tycker jag bilderna stämmer väldig bra. Speciellt Ragnvald.

  /Nathalie
  www.nathaliesjogren.wordpress.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag känner mig rätt så nöjd och en jobbarkompis uttrycka sin uppskattning idag också :)

   Radera