onsdag 5 juni 2013

Att gilla eller att inte gilla

I augusti 2010 började jag skriva på Alvhilda och drygt ett år senare kände jag att jag hade kommit så långt i min utveckling och med henne att jag ville promota och göra henne verklig. Därför startade jag en gillasida på Facebook 14 oktober 2011. Det började smått med några nära vänner som gillare. Sedan kom några fler in och gillade, skrivarvänner, bekanta och gamla barndomsvänner. Jag kan ju inte kräva hur mycket som helst tänkte jag, för, hon är ju inte ens publicerad än, folk gillar ju bara konceptet och min skrivarglöd än så länge. Jag kom väl upp till en fyrtio gillare och kände mig stolt. Det låg på fyrtio ganska länge men så klättrade det upp till en sextio, stannade där ett ganska bra tag och sedan har det segat sig, relativt långsamt, uppåt. Igår när jag gick in upptäckte jag att jag hade 93 gillare. Det var i samband med att Alvhilda gillade Alvhilda. Det är klart att man hajar till när något sådant händer och man kollar lite extra på listan.

När jag såg att det var 93 gillare blev jag lite överraskad och kände suget efter att få se de där tre siffrorna. Jag har samtalat en del med folk om Alvhilda och de har visat ett relativt stort intresse så jag tänkte att jag kanske kunde pusha lite extra. Därför skrev jag helt sonika att om det var någon som missat Alvhilda så fick de gärna gilla nu. Vips så var det uppe i 99 gilla och då kände jag att när det slår om till 100 så måste jag fira med give away.

Poff så var det uppe i 107 gilla och då är det klart att jag måste fira med att ge bort något roligt till de som gillar min sida. Jag är däremot inte för det där med att bara ge till den hundrade medlemmen för i mina ögon är ju alla delaktiga i att det är över hundra gillare. Utan nummer ett, fem eller åttioåtta så skulle det inte vara lika många, då skulle det saknas siffror. Dessutom är det inte kul att vara en trogen gillare och aldrig bli uppskattad för det utan bara se de där som hoppar på sin chans mot slutet, få den belöning man själv känner sig berättigad.

Därför gjorde jag så att jag använde mig av en slumpgenerator och bad om tre siffor mellan 1 och 107och de vinnande siffrorna är:
4, 20 och 100.
Nu till nästa slumpgenerator: facebooks egen. Jag har sett att gillamarkeringarna inte längre är i rätt ordning och jag kan erkänna att jag inte har någon koll på i vilken ordning folk gillat Alvhilda, därför väljer jag helt enkelt att gå från början och välja ut de namn som kommer i den nummerordningen facebooks slumpgenerator valt ut.
Anna Ljungdal som nummer 4
Sara Palm som nummer 20 och
Ywon Pettersson som enligt listan låg på nummer 100
Vinnarna får själva välja mellan en nyckelring med Alvhilda,en berlock till halsband eller en utskrivet signerat ex av La Pomme D'or som är en spin off på Alvhildatrilogin. Den är inte upptryckt på annat sätt än vanligt papper,alltså inga stärkta pärmar eller liknande, utan en enkel novell.

När Alvhildaprojektet rotts i land och böckerna finns i riktiga pärmar, då finns det en stor chans att det blir en give away igen med tyngre paket, men man giver vad man haver. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar