söndag 5 januari 2014

Bokens baksidetext

När jag väl var klar med hela boken återstod bara vad som skulle stå på baksidan. Om någon tror att det är en enkel sak kan jag berätta att så inte är fallet. Jag har verkligen stångats med hur jag skulle formulera mig, vad jag skulle berätta och hur. Skulle jag göra ett kort utdrag ur boken? Skulle Alvhilda själv få berätta? Hur mycket skulle vara för mycket?

Jag fick tips om hur lång texten borde vara och vad som var viktigast att ha med.

Själen var viktigast och här är själen som tog mig två veckor att fånga in och beskriva i ord.

Allie är en rak och känslohämmad amerikanska. Att tro på något som det inte finns vetenskapligt belägg för är för henne korkat, något hon inte är sen att förklara för omgivningen. Hon har dessutom alltid sett sitt eget intellekt som oklanderligt. Men när hon reser till Sverige möter hon ett förflutet som trotsar hela hennes världsbild. Den ende som sitter på svaren är den mystiske mannen som hemsöker hennes drömmar och får henne att ifrågasätta sitt förstånd. Gränserna mellan dröm och verklighet suddas ut.
Vad ska hon tro på – och vem är Alvhilda?
 
Alvhilda – uppvaknandet är första delen i en urban fantasy-trilogi som bygger på svenska myter och fantasiväsen. Den första boken gläntar på dörren till ett mysterium som bygger på århundraden av missförstånd och svek. Åtrå och offer kantar vägen till sanningen.
Snart i en hylla nära dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar