Vad läsare sagt om trilogin

Hämtat från Idus förlags hemsida:
ser fram emot att få fler frågor och svar i uppföljaren
Alvhilda är ny bra svensk fantasy inspirerad av svensk folktro. Alvhilda är en annorlunda urban fantasy med tydlig inspiration från svensk folktro som i grunden handlar om att hitta sig själv. Det är första delen av en trilogi och är författarens debutverk. Jag bedömer att den lämpar sig från 15 år och uppåt. Den är spännande och innehåller en hel del sex och våld, men det är ganska "snällt" beskrivet. Boken är välarbetad och välskriven. Ett intressant debutverk. Jag ser fram emot andra delen av trilogin. 
Det finns mycket som påminner om Anne Rice, vilket är bra, men det finns även mycket som är författarens egen röst och det är också bra. Texten är väl bearbetad och språket flyter på bra. Historien är intressant och man vill hela tiden veta hur det ska gå. Det övernaturliga kommer smygande och uppvaknandet är inte bara för Allie utan även för läsaren. Den bakomliggande historien är intressant och utan att avslöja för mycket får läsaren dyka ner bland svensk mytologi. Jag ser verkligen fram emot att få läsa del två och del tre, för att få svar på mina frågor och för att njuta av Lindgrens författarskap. Lägg Pernilla Lindgren på minnet. Det är en urban fantasy du inte får missa.

Testläsarnas samlade utlåtande om hela trilogin:
De var rörande överens om att de tyckte om dem. De tyckte att den innehållsmässigt var bra, att min styrka är alla de twister som jag pepprat boken med. Det var omöjligt att veta hur det skulle sluta och det bibehöll intresset hela vägen. Alla trådarna knyts ihop och det var det som gjorde trean så rolig eftersom alla trådar plockades upp. De beskrev hur frågorna hopades sig i ettan och tvåan och att de inte för sin fantasi kunde förstå hur det kunde hänga ihop och blev alla glatt överraskade när de läste trean.
Övergripande angående storyn
Bra twist måste jag säga
Aha spännande förklaring, spännande utveckling.
Kärleken

Jag tycker att relationen mellan NN och NN är fängslande beskriven
Väldigt bra skriven erotik!
Skräcken
Huga, skräckfilmskänsla.
bra våldsscener med lagom äckelkänsla, inget förhärligande
Inte att förglömma - humorn
Skrattade faktiskt högt ett par gånger
Mycket intressant

Diskutera gärna i kommentarsfältet vad du själv tycker, har du några åsikter som du vill ventilera? Jag är nyfiken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar